Snö

Det stormar regn. Inte mycket till vinter men så är det också en konstig tid. Jag tror att allt skulle kännas lite lättare med snö omkring mig.

Värmer mig till minnet av vinter och tonårshelger i ett hemmahus långt ute på landet. Inga bussar in till stan. Inga affärer. Knappt en klasskompis inom hälsosamt gångavstånd. Helg var att lyssna på musik och det där ljudet från tv:n där världscupsåkande alpinister fick allt att gnistra. Plinget från de som hejade på. Skrapet av skidor över snö. Vita branta blixtrande backar. I minnet alltid blå himmel.

N snusar stilla vid min sida. På tv slalom. Och den där blåa himlen. Och plötsligt känns det inte så otäckt. Snö. Jag tycker mig känna hur den läker mig ikapp med de tre taggtrådsärr som lyser på Ns huvud. I morgon tas stygnen. Jag tycker allt att det doftar som snö i luften.


Kommentarer
Postat av: Marie

Hej, en liten kvällskram till dig o N. Kan inte sova och tittar också ut över ett snöblandat Götet. En N sussar bredvid oxå :)

2011-12-08 @ 23:51:50
Postat av: B

Så vackert... så vackert, kan riktigt känna hur det känns. Du min kära vän har en gåva och jag hoppas att du får känna mer avden läkande känslan av snö... Riktigt hoppas att den kommmer snart, snart! Kram

2011-12-09 @ 23:55:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0