Ett litet försiktigt Ja!

Andrum. En något udda känsla av pigghet fast trötthet. N får sjuksköterskorna att med tydligt avslappnade röster prata om att det är en ny liten kille dom ser. Nyduschad utan feber och med sjunkande infektionsvärden. Hjärnvätskan odlas. Ser den fin ut verkar vi kunna pusta ut lite till. Istället för gårdagens bekymrade och allvarliga operationsord, talar läkarna nu försiktigt om nästa behandling... Ordet cellgiftsbehandling som tidigare fick mig att gråta. Ger mig den här tisdagen ord, ork att prata.

Det svänger så snabbt. Åt alla håll. Pappan sover utmattad på en stol. Jag borde göra detsamma. Ändå sitter jag och tittar ut. Låter hjärta och själ vila lite i trädtopparna utanför. Jag undrar hur många blickar just dom här sjukhusträden fått bära. Försöker känna de rötter som förankrar träden med jorden. Försöker förankra lite trygghet i mig själv. För någon slags inre diskussion med mig själv, hur mycket kraft har jag i reserv. Är mina rötter tillräckligt starka för att klara av alla orkanvindar. Tänker att jag behöver å andra sidan inte vara en tung barrig gran. En envis liten pil eller något duger rätt bra för mig. N kallade en av sköterskorna för Körsbärsträd. För han tyckte att hon var så fin.

N kramade om mig med bägge armarna och sa för första gången på länge "Älskar dig". Sen somnade han.


Kommentarer
Postat av: Lena P

..."älskar dig"...Där har du styrkan och kraften! Tänker på er och undrar, finns det något jag kan göra??? Kramar i massor, Lena

2011-10-04 @ 20:40:15
URL: http://sjukhusliv.blogg.se/
Postat av: Mia

Vad härligt! Tänk vad tre små ord kan göra - tänk om de också kunde utföra mirakel. Ett myrsteg till är taget och vi håller alla tummarna för att det blir fler steg framåt - nu. Mina tankar är med är - KRAMAR

2011-10-04 @ 20:58:43
Postat av: Anna

Va fint sagt av N gällande sköterskan och körsbärsträdet...Tror att han är lika duktig som sin mor med orden :)

2011-10-05 @ 13:10:30
Postat av: Linda

Sitter och kramar den lilla vita stenen jag köpt till dig för N - skickar hem den till dig.2011-10-05 @ 16:57:53
Postat av: Britta

Tänk vad de orden är kraffulla....Du/ni har styrkan i er och med de små framstegen byggs mer kraft och styrka. Ni är i mitt hjärta och mina tankar. Skickar kramar till dig och alla dina killar!

2011-10-05 @ 21:44:01
Postat av: Jennie

Tror också att små knoppar som spirar vill visa oss något. Följer dina dagar genom orden du skriver och hoppas du känner att vi finns här ute för att stötta dig och killarna.

2011-10-06 @ 09:52:34
Postat av: Anna-Maria

Så fint <3

2011-10-06 @ 09:53:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0