Diagnos

Så gick vi då in i rummet där vi skulle få svar på vilken sorts tumör som ockupperat vår fyraårings huvud. Så här i efterhand kan jag inte höra några ljud. Inte känna några dofter. Inte känna något annat än skakningarna i min kropp.

N har en elakartad tumör. Dom elaka brukar vara känsliga för cellgifter och strålning. Neurokirurgerna håller fast vid sitt tidigare beslut att det inte går att operera tumören, vilket är det brukliga vid hjärntumörer. Operera först, behandla sen. Redan i morgom startar N den uttalat tuffa behandling han behöver göra. Sedan får vi se vad nya röntgenplåtar visar. Om tumören krympt kommer frågan ställas en gång till till neurokirurgerna: går det att operera bort en del? Om den inte krymt, då vet jag inte...

Ett scenario är att N efter cellgifter blir strålad. Bra för ytterligare krympning. Dåligt för framtida IQ.

Men just nu är allt lugnt. Håret sitter där det ska. Illamåendet har inte börjat än. Jag ligger och trängs med min goding i hans sjukhussäng. För första gången på allt för många dagar orkar N titta på film.

Kommentarer
Postat av: Joanna

Hörde om det fruktansvärda som drabbat din lilla pojke och din familj. Tänker på er hela tiden och ber till något högre därute att allt ska gå bra.

Styrkekramar från Joanna

<3<3<3

2011-09-15 @ 21:38:31
Postat av: Fiffi

Berättade för S igår att N skall få starka mediciner och att vi skall skicka honom styrketankar så att han blir bättre. S svarade "klart att han blir bra- han tillhör de goda". Stora varma kramar från oss.

2011-09-16 @ 11:33:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0