Köksfest

Mötte två sköna killar i BONK-köket i morse. Jag varnade dem för det kaffe jag just startat. Starkt. Sen enades vi om att kaffe dricks bäst koncentrerat och att vi inte var omtyckta kaffekokare på våra arbeten.

Skönt med lite killsnack. Annars är det mest mammor här som ser lika slitna ut som jag själv. Inbjuder inte direkt till gapskratt. Ns pappa hade tjuvlyssnat på två av dessa igår. Liksom ett annat tonläge. Intensivare. Mer direkt. Kanske också mer desperat? Ett annat behov av att få luta sig. Spegla sig. I andras känslor. Fortfarande ståendes i det där köket. Andningshålet.

Köksskratt. Längtar så hjärtat värker efter skratt och köksskrammel tillsammans med andra. Behöver se ögon med ljus i. Vila mig i den där makabra men också helt ärliga lätthet som kommer när man för en stund kan skratta i sin sorg. För sorg, det har vi. Lever vi. Och att få blanda den med annat är lika gott som det där kaffet jag hoppas att jag bryggde. Koncentrerat. Mycket av allt, fast helst i liten dos.

Väntar. Vi är inte utskrivna men i väntan på nästa behandling får vi åka hem och bo. Välgörande hemmaliv med N, som nu sover gott efter sin första hårtvätt på 3 veckor. Blir kanske inte så många hårtvättar till på ett tag men vad gör det. Det kommer tillbaka. Det måste.


Kommentarer
Postat av: Pip

Du skriver fantastiskt! Jag läser, gråter och ler om vartannat. Underbart att ni ska få komma hem om än bara för några dagar. Vill gärna köksskratta med dig! Kram, kram, kram och kram!

2011-09-21 @ 13:12:17
Postat av: Randiga-klänning-look-alike

Jag vill så gärna ge dig skratt! Så som du har gett mig så många gånger...så länge skickar jag mina varmaste tankar och goaste kramar och hoppas att ni får en skön stund i vardagslyxen att få vara samlade. Hemma.

2011-09-21 @ 14:18:11
Postat av: Therese T

Tänker på er vännen.. det gör ont att läsa om vad som händer. Vill gärna hjälpa :) Stora varma kramar

2011-09-21 @ 15:13:26
Postat av: K1

Vad skönt att få vara hemma :) du har gett mig så mycket och jag vill så gärna ge tillbaka, både kramar, skratt och gråt. Det blir tid till det. Nu är ni hemma och det är bra. Varma kramar

2011-09-21 @ 21:06:05
Postat av: Ammie

Vi tänker på er, många varma kramar från oss.

2011-09-21 @ 22:20:25
Postat av: Ammie

Vi tänker på er, många varma kramar från oss.

2011-09-21 @ 22:20:41
Postat av: Lotta-Potta

Goaste! Ditt sätt att skriva är fantastiskt. Känslorna hoppar ur texten och hittar rakt in i hjärtat på mig. Jag tänker mycket på er och håller alla mina tummar för att behandlingen ska göra N frisk. För din information så kan jag säga att du lätt kvalar in på listan över de bästa kaffekokarna på vår arbetsplats och jag saknar det! Största kramen till dig och din familj!!

2011-09-24 @ 14:57:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0