Nytt jobb nya direktiv

Jag har fått ett nytt jobb. Lite krasst kan man kanske säga att jag blev utsparkad från mitt tidigare jobb med direkt verkan. Fick ingen fallskärm men tydligen verkar någon slags plan hs funnits eftersom jag omgående fick en ny placering. Visserligen i em verksamhet jag inte kan något om. Men ett jobb att åka till har jag.

På mitt nya jobb, dit jag inte längre kan promenera utan måste ta mig via 2h kollektivtraffik per dag, där luktar det lite konstigt. Lite sött. Kan vara lukten av nyponsoppa eller jordgubbssaft. Kan också vara lukten av sådant som är nere i magen en stund bara för att efter ett tag titta upp igen. Eller så är det helt enkelt alla mediciner. Förutom den speciella doften finns också en påtaglig klädkod här: pärlade halsband hos dom rockklädda. Mjuka kläder på dom hålögda.

Jag är nervös och orolig från det att jag vaknar vid 5-6 tills jag stämplar in strax före 10. Jag byter direkt från resekläder till dom mjuka och hoppar sedan i säng. Pussas och skämtar om fisar (vilket egentligen inte skiljer sig jättemycket från tidigare jobb, fispratet alltså). Sedan tar en ström av väntan, pysslande, toalettande, rondande, sjukgymnastande, lekterapiande, sjuksköterskeprovtagande, matande, kuratorande, väntande, väntande, väntande... Sedan blir det kväll. Jag tar av mig dom mjuka och fäller upp regnjackans huva mot snålblåst och blickar. Åker hemmåt med separation i mage och hjärta.

I dag har jag lärt N spela fia med knuff. Jag tog utbildandet på stort allvar och jublade högt när jag knuffade honom. N glimrade i sin tur till. Insåg potentialen av att leta fram rätt siffra på tärningen för att sedan lägga ner den på bordet. Mammaknuff med ett glatt skratt!

Klockan 13 i dag kommer överläkaren för att berätta om provsvaren. Jag skakar i hela kroppen.

Kommentarer
Postat av: Anna

Styrkekramar

2011-09-15 @ 13:51:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0