Vänner

Rastlöshet oro sorg blåbärssoppa. Mina frukost smakar sådär. Lillebror hämtades tidigt för helg på landet. Morfar avvinkades ännu tidigare för hemresa norrut efter 2 veckors soffsovande i vårt vardagsrum. Det blev för mycket när dörren stängdes för andra gången och det enda som återstod av dagen, fast klockan inte ens var nio, var cellgifter direkt in i blodet på min grönbrunögda.

Jag tänker på alla varma hjärtan omkring mig och oss. Jag tänker på alla som vågar vara med oss i det här. Och jag känner sådan värme och tacksamhet. När mamma dog var jag så ung, så envis, så livrädd för att bli synd-tyckt om... För att hantera situationen förträngde jag så mycket jag kunde. Levde ett annat liv i en stad långt borta från min egentliga. Tyckte om anonymiteten och att slippa alla blickar. Idag är det annorlunda. Jag behöver vara bland dem som känner mig. Hos dem som gråter skrattar oroas funderas våndas med oss. För jag tänker att det kommer att komma en tid efter det här. En tid när jag åter går bland alla andra på gatorna. Och jag kan inte ägna lika många år åt förnekelse den här gången. Livet är alldeles för värdefullt för att slösas med. Inte en enda dag till vill jag slösa bort. Mitt i allt känner jag starkt hur mycket finare det redan är. Kärleken, livet och alla de människor som valt att dela sin tid med mig.

Kommentarer
Postat av: Sly

Letar efter ord, finner inga som kan beskriva eller förklara vad jag känner inför detta obeskrivligt fruktansvärda ni tvingas genomlida. Läser din blogg, gråter, ryser och...ler. Underbara K! Du är fantastisk på att uttrycka dig, och jag tror att det finns en läkekraft i skrivandet. Om inte annat kan det kanske få dig att stå ut? Jag tänker på dig och på N i stort sett oavbrutet - skickar allt hopp, all kraft, all kärlek till dig och hela din familj, jag hoppas och TROR att ni alla kommer att klara detta!

2011-09-16 @ 15:15:31
Postat av: Anette på jobbet

Tänker mycket på er i det jobbiga ni är mitt i. Varma tankar till dig och din familj.

2011-09-16 @ 19:04:10
Postat av: Kerstin_b@hotmail.se

Tänker mycket på er i det fruktansvärda ni tvingas genomlida.

2011-09-17 @ 23:15:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0