Picknick i landet ingenstans

N sover lugnt med huvudet på min kudde, den med volang på. Trött och mellan varven illamående. Huvudvärk. Hjärnan svullen efter all strålbehandling.

Livet hänger mittemellan. Och det är svårt att komma tillrätta. Hitta ett förhållningssätt. Vi har en så lång väntan framför oss. Hjärtslagen tätnar när jag råkar närma mig det onämnbara. Det där mest skrämmande av allt: om det inte är tillräckligt. Om det högmaligna är starkare än både giftmediciner och min skatt.

Det är en svår balansgång att göra. Mellan att sörja i förväg att det inte blir som vi en gång drömde. Att vi har ett barn som kanske kommer att få leva - med skador. En djup sorg som balanseras mot den andra sidan. Den som väger tyngst just nu. Där jag sitter mellan gröna vaser, mormor Magdas brunkakor, urdruckna kaffekoppar och utomhus nästan svarta moln. Uppäten av skräck. Blir jag av att vara på den sidan. Den som betyder att vi utsatt N för tunga behandlingar. Men att det inte spelar någon roll. Inte gör någon skillnad. För de, fulknölarna, kommer tillbaka. Det byggs upp små högar av sorgsna stockar i min hals. Gör orden svåra att tänka. Om jag en dag måste tala om för N att Knölen är tillbaka och inte går att bota. Vart ska jag då finna kraften att gå vidare?

Vi är inte där. Men. Tankarna måste tänkas. För risken. Är stor. Tror jag. Ingen rolig picknick det här. Inte alls.


Kommentarer
Postat av: Helena

Jag förmår inte sätta mig in i er situation, men det lilla jag kan förstå gör ont. Försök stanna i hoppet nu. Allt kommer att bli bra, han har ju visat otaliga underverk redan. Tänker på er varje dag! KRAM

2012-04-25 @ 20:23:54
Postat av: Jeanette

Ni är inte på den mörka sidan än. Fortfarande finns hopp. Håller alla tummar! Han är stark er lilla hjälte. Tänker på er och försöker skicka styrkekramar! Finns här. Kram!

2012-04-25 @ 20:39:18
Postat av: Johanna

Håll fast vid hoppet! Han är ju ett Mirakelbarn, det kommer att sluta bra, det här!Mängder av kramar

2012-04-25 @ 20:49:49
Postat av: Anna-Karin

Glöm inte alla fantastiska framsteg han redan gjort. Han fortsätter! Styrka till dig och de dina!

2012-04-25 @ 21:06:45
Postat av: Pip

<3

2012-04-25 @ 21:14:55
Postat av: Elin

Jag tror på att allt kommer att gå bra. Mötte N i affären idag och han var så glad. Livet.

2012-04-25 @ 21:42:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0