Vikten av milstolpar

Fysiskt och bokstavligt. Skrapades jag upp av intensivvårdssjuksköterskor från ett golv. Någon av dom första dagarna. På neurokirurgen i början av september. Tumören för stor, för spridd, för felaktigt belägen. För att kunna opereras. Bort. Chock och förvirring. I vilken kyrka ska begravningen hållas? Kan dagisfröknarna vara med om det är en vardag? Håkan Hellström, tänk om han kunde sjunga... Lillebror skulle fylla två en månad längre fram. Från det där golvläget. Jag kände i hela kroppen, att N inte skulle finnas med oss då.

Tvåårskalaset hölls på barnsjukhuset. N i rullstol. Glad men trött. Just börjat prata med få korta ord. Om september var ren skräck och kaos för oss som såg vår pojke liggandes i en säng. Utan att kunna röra sig, tala eller orka vara vaken. Med inopererade shuntar i huvudet och en omgående infektion och feber inget rådde på. Ångest, lillebrorsförskjutning och skuld hos oss. Matleveranser. Samtal. Sms. Paket. Om det var september. Så blev oktober månaden som försvann i en dimma av antibiotika, shuntbekymmer och cellgifter. November med. Nästan. För plötsligt var cellgifterna halvvägs och giganttumören - kraftigt krymt. Överraskande för alla. Shuntar utopererade och infektionen försvann. Tre månaders antibiotika avslutades. Knappt biverkningar från cellgiftsbehandlingarna. Annat än dåliga blodvärden och december och januari spenderades rätt isolerat. Februari och strålstarten. Försenades. Akut medvetslöshet, misstänkt hjärnblödning. IVA. Sedan dom 36 fastande morgnarna, narkoserna och strålningarna.

I morgon blir det födelsedagsfrukost på sängen. Fem år. Fyller han. Vi har börjat prata om att vara lite på dagis när tröttheten gått över...

N säger till mig att vuxna inte är så bra på att bygga lego. Tillägger nöjt: Mamma, ska jag hjälpa dig? Sedan skuttar han iväg ut till köket för tårtbak.

Kvar ligger jag. Bland legobitar och serietidningar. Matt. Men lugn. I morgon firar vi så hela huset ekar!


Kommentarer
Postat av: Sofia

Stort Grattis till bästa N imorgon!!! Lova att fira så hela huset skakar....det är N och ni värda!!! Är så himla glad för N:s skull att han får fira sin dag hemma o med positiva budskap. Stor kram

2012-04-19 @ 16:18:44
Postat av: Cathis

Ha en underbar dag med tårta , paket och ballonger. Krama om din son ordentligt. Kram C

2012-04-19 @ 20:45:43
Postat av: Karin

Grattis till 5-åringen!

Hoppas att N och ni får en fin dag.

2012-04-19 @ 21:21:45
Postat av: Johanna

Ha en alldeles fantastisk och hejdundrande födelsedagskalasdag idag! Fira som ni aldrig gjort förr!Massor av grattiskramar till N och till er!

2012-04-20 @ 07:56:55
Postat av: K M-A

Vad underbart att ni får fira N 5-årsdag idag. Hoppas det blir en riktigt bra dag för hela familjen.

2012-04-20 @ 11:14:03
Postat av: Lena 9D

Underbart! Njut av födelsedagen, livet och varandra! Kramar

2012-04-20 @ 12:01:50
Postat av: Maja

Underbart!!

Ja må han leva ska sjungas jättehögt!!

:-)

2012-04-20 @ 12:58:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0