Boken om den dumma knölen

Förväntansfull N från tidig morgon. Med kaninen i ena handen, tygpåsen med lego i den andra. Och snöret med superpärlor. Lillebror T som packat ner 22 bilar i mammas handväska.

I väntan på vuxna som försöker packa, hämtar han boken. Den som handlar om en annan pojke. Med en dum knöl i sitt huvud. Han läser och berättar för en ovanligt tyst och stilla bror. Om knölen som gör att pojken inte vill leka. Mår illa. Om knölen i huvudet som gör att man kan bli på lite olika sätt. Beroende på var den sitter. Om guldmedicinen som äter knöl och hår eftersom den är så hungrig. Om inoperarade slangar för medicin. Om röntgenmaskinen som ser ut som en stor tvättmaskin. Om strålmasken. För att kunna ligga helt stilla. Sedan säger lillebror "igen!". Och då börjar han om från början och berättar. En gång till.

Jag tycker att boken borde heta Nils och den dumma knölen. Säger han till mig. Jag svarar honom att vi kanske måste skriva en egen bok han och jag för den vi har slutar mitt i. Det finns ju en fortsättning som inte står här? Det vill han gärna. Sedan kittlar han sin bror. Säger till honom att han är den bästa lekkompisen.

Nu åker vi. Bort igen!


Kommentarer
Postat av: Sofia

Ta hand om dig o din fina familj på resan!

Varm kram!

2012-12-08 @ 15:46:10
Postat av: Anonym

Tänker på er!
Hälsa till N och T.
Ta hand om er.
Kram Gabriela

2012-12-08 @ 16:18:29
Postat av: K M-A

Hoppas er resa blir fin :)

2012-12-08 @ 19:22:10
Postat av: Anonym

En stor Bamsekram från Sindri och Ragnhildur
till er alla.

2012-12-10 @ 22:45:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0