Det här med Jul

Vad är det som gör julen så besvärlig att fira. När man saknar någon? Jag förstår inte vad som gör det så mycket värre. För så många. Just över jul. Jag som inte ens gillar jul. Eller. Kanske gjorde jag det, så länge mamma fanns med. Minns inte riktigt.
 
Vi kämpar med varje steg idag. Konstruerar. Ingen egentligen sugen på den där granen. Det hade nog hjälpt om vi haft Traditioner. Som tydligt visat vägen. Men vi är inte sådana. Morgonklappar under granen är det enda. Förra julen smugglade jag morgonpaket till sjukhussängen på bonk. En prinsessring med röd sten. En kylskåpsmagnet med spännande krumelurer på. Och så bakade jag saffransbiscottis med nötter. Till min svärmor.
 
Och det ska jag nog fortsätta med. Morgonpaket, sned gran med ärvda kulor och svärmorsskorpor. Det är vi och det ska gå. På något sätt måste det bara gå.
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria S

Ligger nära, tätt intill min egen Nils ikväll och hjärtat svämmar över när jag tänker på vad ni går igenom. Livet och döden, så nära och självklart men ändå så obegripligt när det drabbar levande, starka och oskuldsfulla barn. Önskar er styrka och kraft och de finaste stunderna tillsammans.
En av våra julklappar går till barncancerfonden.

2012-12-20 @ 00:00:18
Postat av: Karin Sundquist (Hamberg)

Kärlek, kärlek, kärlek. Din blogg är översvämmad av kärlek. Du skriver så fint om kärleken till dina barn. Och ändå. Gör det så ont att läsa. För det finns ju en massa annat mellan raderna också. Jag tänker på er när jag vaknar, när jag sitter vid min dator på jobbet, när jag kramar mina egna killar och när jag lägger mig på kvällen. Till och med när jag vaknar om natten. Ber om plötsliga mirakel, styrka, kraft och ännu mer kärlek.
Finns där för er i tankarna och skickar de allra varmaste kramar.

2012-12-20 @ 08:40:27
Postat av: Ingalill

Tuff Tuff tåget är på väg...kanske med lite mera julstämning och glädje i bagaget. Önskar så att jag hade kunnat vara med. Skickar ändå, bland några små paket, massor av kärlek, styrka och varma kramar till en fantastisk familj. Jag saknar er.

2012-12-20 @ 11:02:27
Postat av: Johanna

Jag hoppas att ni trots allt får en mysig jul. Tillsammans. Med morgonpaket (som är ett av de mysigaste minnena jag själv har från jularna när jag var liten) och några stunder av glädje mellan allt det svåra. All min kärlek!

2012-12-20 @ 12:35:37
Postat av: Lisa

Önskar er en fin jul! Morgonklappar och svärmorsbiscotti låter som en alldeles förträfflig start på julen.

2012-12-20 @ 15:34:28
Postat av: Anonym

Man behöver inte fira utan
bara vara -precis som Ni -en dag i taget - Ni behöver inte traditioner, inte presenter, Ni är ju framtiden- rädda människor kanske behöver traditioner,,,,,,

2012-12-21 @ 00:09:47
Postat av: Lisa H

Inte ens i vanilla fall är det någe kul med jul.

Att vara i Australien har sina fördelar... Visserligen är det långt ifrån familjen och vännerna där hemma, men här KÄNNS det inte som jul och man kan faktiskt bojkotta hela projektet. Så, välkommen hit till oss och ignorera julen nästa år. Dina Traditioner känns fina och mobila!

Tänker på Er igår, idag, imorgon osv osv. Skickar så mycket tycka om man bara kan. Njut av de gyllene stunderna tillsammans. Pussar och kramar och kärlek

2012-12-21 @ 10:52:30
Postat av: Katarina i Öije

Tänker på er ständigt, ofattbart att förstå er situation. Önskar det fanns något jag kunde göra för att hjälpa men vet att det inte går!. Skickar kraft, och kärlek i massor, och en önskan att ni får en fin jul! Kram kram kram

2012-12-21 @ 12:01:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0