En saga från N

Jag är bedövad. Avstängd. "Förändringarna" MR visar kan inte uteslutas vara ny/växande tumör men det tänker bonk inte fundera på mer just nu. Det är deras ambition och mål att bota N. Sa hon, läkaren. Och om dom inte trodde att det skulle kunna gå - skulle dom inte utsätta honom för det här. Dom säger sig ha hopp. BONK:arna. I morgon drar dom igång strålningen. Och när N vaknat ur sin narkos åker vi direkt från det ena sjukhuset till det andra. Det susar i mina öron.

I förebyggande syfte ska N medicineras med kortison. En i bonkföräldrakretsar ökänd medicin. Gör barnen låga och stingsliga. Deprimerade. Passar på att fånga det underbara som snurrar här och nu. Det kan dröja ett tag tills jag får det åter. Allt prat, glittret i ögonen, kärleksförklaringarna. Dagens saga. Så tydlig. Jag tänker att N mycket väl förstår allvaret. Och att det är bra, trots att hjärtat mitt värker:

"Det var en gång en liten flicka som var ute och gick i en mörk skog. Desto längre hon gick desto mörkare blev det. Tillslut kom hon fram till en liten glänta. Den såg ut precis som hennes mammas och pappas glänta, fast dom bodde inte där. För dom bodde inte i skogen för dom bodde ute på en liten gata. Den gatan hette Tretvånollnolltvå och hette också så här... (nej jag vet inte vad den ska heta, har du något bra namn mamma?). Så fick hon syn på en glänta som det bodde fladdermöss i. Då blev hon lite rädd. Och vet du vad fladdermusen sa då mamma; Jag är inte farlig! Men flickan litade inte riktigt på fladdermusen. Fast den sa att den inte var farlig men hon trodde inte på det. Flickan hittade hem till slut. För mamman och pappan hade hängt en skylt på sin dörr "vi har tappat bort en flicka" och då förstod hon. SLUT".


Kommentarer
Postat av: Katrin

En sån fin saga. Jag torkar mina tårar för att ingen på jobbet ska se att jag gråter. Stora kramar

2012-02-23 @ 08:52:11
Postat av: Fiffi

Ni kommer att hitta hem! Håll ut. Stor kram

2012-02-23 @ 10:45:24
Postat av: Elinor

Blir mycket rörd av Ns saga. Jättefin! Skönt att han hittat sitt sätt att bearbeta alla intyck. Tänker extra mycket på er idag! Stor kram!

2012-02-23 @ 12:30:25
Postat av: Ingalill

Sagan kommer att bli verklighet. Vår pojke kommer att hitta hem. Kramar

2012-02-23 @ 12:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0