Färgerna hos olika förmågor

Två timmar och trettio minuter utan barn på barnsjukhus. Vi gäspar ikapp. Sorgsna. Men också något mer på plats. Ytterligare en pusselbit, den om förmåga, börjar klarna. I den grad det nu går att se på begåvningar i skarpa färger. I just det här fallet verkar disiga nyanser vara temat.

Mitt hjärta sörjer ett barn som inte längre är helt den jag vill minnas. Den som kunnat bli. Han är istället den han är nu. Kanske lite till. Jag försöker tro på det där jag egentligen vet. Det där om att inte jämföra. Varken drömmar eller annat.

Om jag låter bli att vara sådär attraktivt förståndig och seende för en stund. Unnar mig en ytterst liten stund nere i en Grop. Då skulle jag skrika Nej! Kanske gråta. Önska mig någonting helt annat. Sedan skulle jag nog göra som vanligt. Börja krafsa fram en pinnhög stabil nog att ta mig upp.

Det är bättre att vara långsam och svårfokuserad än död.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Åååååh! De där pinnhögarna...ibland vill man bara sparka iväg dem! Åt fanders med er! Men det är tur att de kommer tillbaka så att man inte fastnar i Gropen. Det mesta är trots allt bättre än att vara död. Men det är inte alltid lätt att vara stor och stark. Och när det känns så, få får man Gropa sig litegrann.

Stora bamsestarka kramar (från en som precis håller på att krafsa ihop sin pinnhög och börja färden upp igen) till min hjältinna

2013-04-15 @ 19:02:23
Postat av: Anonym

Nog är det så. Att det är bättre att leva. När nu alternativet ser ut som det gör. Med tanke på vad han behövt uppleva i sitt korta liv, så är han en stark och modig pojke. Och vad jag har förstått också en väldigt snäll liten kille. Det är guld värt. Då gör det inget om man är långsam. Er resa till varmare land kommer att vara välgörande för er alla. Vilket äventyr för två små killar. Och också ett stort äventyr för föräldrarna. Önskar er en underbar resa som ger minnen för livet.

2013-04-15 @ 22:51:42
Postat av: Frida

Så svårt att inte jämföra. Tror att det är viktigt för alla att tänka på. Lätt att hamna där som vuxen. Viktigast är som du säger att se din skatt. Hans otroliga värme, humor och personlighet. Snabbare än de flesta av oss i sina finurliga kommentarer. Han är en gludklimp som inte går att jämföra. Har fått utstå mer än vad man någonsin skulle önska. I det svåra har han hittat sin väg och han lyser tydligt med sina styrkor. Stor kram till dig och killarna (den stora och de små)

2013-04-16 @ 08:58:50
Postat av: Ingalill

Vi vill inte jämföra...valet är enkelt. Vi vill ha vår älskade superhjälte länge länge till. Världens mysigaste och goaste. Fyra stora hjärtekramar.

2013-04-17 @ 17:10:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0