Vår verklighet

När det gäller barn som inte mår bra. Det öppnar så många dörrar i oss. Alla vi som är lite längre. Sällan större.

Efter en tung gårdag där min kropp slogs ner. Har en ny dag börjat. Med en tidigt packad gul barnryggsäck. Han har så ont i sitt huvud att han inte kan prata. Men efter ansträngning lyckas ha be om en särskild tidning. Och Bekymmerstrollen i sin träask.

Jag kan egentligen inte röra mig. Ändå gör jag. Kryper ner under täcket, lägger mig bakom. Låter det fjuniga runda bakhuvudet vila. Mot min näsrot och inbuktning upp till pannan. Jag försöker släppa fram det där vita läkande ljuset. Men det går inte. Jag orkar inte. Så jag ligger bara där. Låter medicinen börja verka. Jag stannar tills han sover djupt. Då först går jag ut till det fortfarande tidiga köket.

Vi sitter helt tysta. Försöker äta lite. Jag och pappan. Snart ännu en resa, ännu en tid på planeten på andra sidan om vår stad. Vi vet absolut ingenting om någonting.

Jag tänker på det ännu en gång. Hur mycket kraft vi trots allt har inom oss. När vi måste kliva upp ur gruset. För att ännu en gång kasta oss ner från klippan. Trots att det inte borde gå. Att utsätta sig för. Men när det kommer till barn som inte mår bra. Då går mycket. Även om det gör den egna kroppen sjuk. Det måste bara, fortsätta gå.


Kommentarer
Postat av: Lena

Faaaan!
Lille fine N. En kämpe stark som få. Liksom min fina N.
Det ska inte få vara så här.
Inte för honom. Inte för er.
Kraften finns. Men det kostar. Omänskligt mycket.
All värme och omtanke som går skickar jag till er alla!
Fuck cancer!

2013-04-06 @ 12:20:28
URL: http://levamedsorg.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tillhör en av många som läser din blogg. Finns det något påtagligt vi kan göra för er?? För Nils?? Vi ber, hoppas, och önskar att det inte ska vara så svårt för er. Men det är det ju. Mycket av det ni går igenom går inte att förstå för oss som inte varit där. Mer än att det är fruktansvärt svårt och skrämmande. Vi känner oss maktlösa. Vad ska då inte ni känna som är mitt inne i detta?? OM ni har några önskningar vet jag att vi är många som mer än gärna hjälper till.

2013-04-06 @ 16:58:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0