Ovanför regnbågen

Turbulens. Landa. Argumentera mot ännu en förbeställd färdtjänst utan bilkudde. Beställa ny bil. Sedan boka sjukresebil. Frikort och Nej vi har inga bommar vid porten men vi måste ha bilkudde... Viktigt att ha rätt bil till rätt sak. Hemmahall, tvätthögar och torra krukväxter. Snabb falukorv. Ny taxi. Bonk. Dagvården. Ny sond. Skönt att slippa senaste veckans tvångsmedicinering med spruta direkt in i mun.

Kanske hängde halva våren på hoppet om en sommar. Den är slut nu och hösten känns obehaglig. På hallgolvet landstingsbrev med nytt röntgendatum. MR. September.

En medicinsnurrig sexåring hemma igen. Ny slang i näsan. Hemmakur av cellgifter med start ikväll. Kapslar tömda i äppeljuice som sondas in sent. Illamåendemedicin. Jag packar om neccessären. Från sommarhus till sjukhus. Den måste ligga färdig. Riggad med allt som kan behövas för sjukhusdygn. När de kommer.

Någonstans blir det allt svårare att tänka sjukhus. Vi ska inte längre ligga där. Utskrivna. Det jag packar för är inskrivningen som inte blir som någon annan. Föräldrarna jag såg där sist. Deras väska var så stor. Jag såg den på sängen innan de åkte. Väskan inpräntad liksom mammans hand över lillasysterns huvud. Det där speciella över håret som gjorde att jag förstod. Sängen i grannrummet som var så fint bäddad. Personalen allt mer samlad. Men. Man kan ju försöka dö hemma också. Om det går. Vissa vill och försöker. Lyckas. Andra ändrar sig, vill in när det börjar bli för svårt att klara av. Många vet inget när de helt lugnt åker in för något helt annat. Ofarligt. Det är ingen som helst mening med att bestämma sig i förväg för det blir ändå som det blir.

Öronpropparna, ska de med? Allergimedicinen som gör mig trött finns redan i sidofacket. Tillsammans med några provpåsar krämer. Och två av de där galet starka sovtabletterna jag testade på IVA. Hästsparkarna. Jag sover sällan på sjukhus men blir det riktigt illa. Då kan det vara bra att ha små vita. Och tandprylar. Jag känner mig alltid så unken i munnen när vi ligger inne. Särskilt då när vi inte vet varför eller för hur lång tid.

Idag flög vi ovanför regnbågen på vår väg tillbaka från norr. Senast på torsdag köps en skolryggsäck.


Kommentarer
Postat av: Malin

Styrka ❤ kämpa

2013-08-13 @ 22:41:16
Postat av: Fiffi

Stor vardagskram. Håller tummarna för att ni får en bra höst. Promenad till skola med ny rygga. Det är stort och fint. Kram

2013-08-14 @ 09:24:30
Postat av: Katrin

Välkomna hem, många kramar.

2013-08-14 @ 09:29:31
Postat av: Marie

Och höstar som är lite läskiga i sig själva innan man vant sig. Hoppas att ni har haft en bra sommar och att det finns fina och varsamma stunder för er i höst.

2013-08-14 @ 16:11:35
Postat av: Karin T

Tänker på att du/ni kastas från den ena sidan till den andra. Och det är tvära kast !
Tänkte på er härom kvällen och om hur ofattbart allt är.
Eran resa har fått hela min värld omkull och jag är ödmjuk in för livet och hur mycket kärlek å värme , jag kan känna för er som jag endast träffat ett få gånger.
Så om ni behöver hjälp eller bara skingra tankar. Finns jag här , i lilla röda torpet. Välkomna!
Kramarom/ Karin Tarland

2013-08-14 @ 21:59:09
Postat av: Katarina.T


Hoppas den härliga norrlandsluften gjort er gott. Önskar av hela mitt hjärta att ni kunnat njuta av den på plats. Mina tankar är hos er och jag instämmer med vad Karin T skriver, jag finns också antingen i ett rött hus i södra Sverige eller det röda i Norrland. Kram kram kram Katarina Tarland

2013-08-15 @ 13:06:08
Postat av: Agi

Så oändligt sorgligt. Önskar dig och familjen själsro, att ni hittar något att vila i. Hoppas på att ni får fina dagar emellanåt. Så stark du är som orkar skriva. Jag inser att det är en ventil, men så urstarkt.

2013-08-16 @ 11:23:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0