Ute där vägen slutar

Kallt regn säger att sommaren lagt sig att vila. Jag undrar om vi är fyra under nästa.

En bit utanför staden i norr där mina rötter går djupare. Jag står under en garageport för att inte bli blöt. Dricker perkulatorkaffe ur plastmugg och väntar på lift. Tittar på det uppväxande hygget ovanför. Det har blivit så fint med allt ljus.

Doften av olja och rost från garaget bakom. Ett mintgrönt skåp med verktyg. Kompressorn. Ordningen bland det som verkar ogenomträngligt för den som inte kan. Det smala fönstret med utsikt över sjön. Den galna lampan är borta nu. Plastampeln med olikfärgade lampor i bladen. Jag ser mamma le i den fast den sedan länge tagits ner.

Det luktar tryggt där jag står. Det luktar som om vi skulle kunna vara här. Nästa sommar igen. Eller så blir det som så många andra, tidigare, sommarmånader. En plats omöjlig att vara. Saknaden som gör den för smärtsam.

Och jag hör mig själv prata i telefon om att börja jobba i höst. Att jag behöver det. Att jag vill göra något som tillför. Samtidigt som jag exakt när som helst. Måste få ha utrymmet att släppa allt. Springa. Utan att kunna säga när jag kommer tillbaka.

I fönstret där lampan satt. Bland dofter och rötter. Ena foten före den andra mot en tredje höst.


Kommentarer
Postat av: Ylva K

Hej vännen! Jag hoppas så att ni kan vara där och känna trygghet och vila denna gång. Att norrlandsdoften också kan skänka tröst och fina minnen. Många varma kramar och tankar till dig och dina fina pojkar, Ylva

2013-08-10 @ 12:49:05
Postat av: Sofia

Tänker på er ❤!!!

2013-08-11 @ 11:30:32
Postat av: Anonym

Allt det svåra har medfört något positivt och det är att du har börjat skriva. Du visar verkligen vilken skaparkraft du har inom dig.

2013-08-11 @ 12:22:31
Postat av: Fiffi

Låter som att rötterna fyller på och ger kraft. Hoppas att hösten kan ge lite nya inslag. Snart ses vi! Kram

2013-08-12 @ 10:43:59
Postat av: Mia

Du som inte gör annat än att tillföra ... men jag förstår dig. Saknar dig! Kramar

2013-08-12 @ 14:10:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0