Friskrivning

Planeten Barnsjukhuset. På väg in ser jag en för mig ny pojke. Hårlös. Eller flicka. Flicka är det nog. Men vi ska inte samma väg. Dagen är Tussens. Han som också tillhör en avdelning.

Nyhemkomna med en lillebror. Kraftiga kramper. Med 112 på högtalartelefon. Fick jag instruktioner. Konstgjord andning med vår tre dygn färska. Och samtidigt som jag andades åt honom. Hörde vi ambulanssirenerna utifrån när de drog upp för gatan. Stannade och sprang upp. Kallade på ytterligare ambulans och support. Fyra män och med Tussen i famn. Ned för trapporna och ut. Akuten. Röntgen. Avdelning. Nya kramper. Stesolid. Kulvertar. En rädd ung läkare. Och en hiss som inte fungerade. Nytt hus.

Natten slutade i ett rött rum. Neonatal IVA. Och jag förstod inte var vi befann oss. Desorienterad. Fem dygn. Där jag hade en slags hinna över mina ögon. Genom den såg jag tidningens dödsannonser falla ner som tetrisbitar. Personalen ville gärna att vi skulle ge honom ett namn. Gossebarnet. Med ett stort storkbett i pannan. Ett V. Det syns fortfarande om man tittar under luggen.

Nutid och en timme hos barnneurologen. Vi tycker mycket om henne. Hon som klev in på IVA, någonstans i mitten. Jag hör fortfarande hennes röst när hon tydligt sa: Men låt mamman ta upp barnet!

Sittandes i en fåtölj i ett rött rum mitt bland sex andra plastlådor, befolkade av små barn. Och deras föräldrar. Allvarliga tillstånd. Där satt jag. Äntligen med mitt nyfödda barn vid min kropp. Han somnade i min famn. Och jag i hans. Och vi sov tillsammans. Gör det fortfarande.

Att inte få en ny kallelse. Tidigast om 1 år. Det är stort. Ska firas. Tussen börjar bli stor. Och jag ser honom. Tydligt och klart. Varje dag.


Kommentarer
Postat av: Ylva K

Åh vad jag är glad för era goda nyheter! Hälsa din tuss, skatt och långkalsongman. Kramar till er alla!

2013-02-21 @ 12:05:05
Postat av: Johanna

Så härligt att läsa att saker o ting går åt ett ljust håll! Ni är värda allt gott som bara går att få!

Mängder med kramar och tro till er!

2013-02-21 @ 23:32:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0