Vila i bakvattnet

Är du ledig idag? Frågar han på stammisstället. Där jag passerat nästan dagligen i flera års tid. Mellan dagis och vuxenvarianten.

Frågan är relevant. Jag har undvikit sanningen, just här, tillräckligt länge nu.

Jag har inte jobbat på länge. Vår stora pojke har blivit väldigt sjuk. Och det kommer inte att gå bra. Börjar jag. Till honom som sett mig. Gå från ung till lite äldre. Jag som bott i kaffehuset i över tio år. Sedan längre upp på gatan i ytterligare. Fem. En riktig linnéhagga.

Så här sitter jag nu. Mitt i triangeln mellan två bröder på dagis. Mitt jobb. Och mitt hem. Hjärtat bor på det här torget. Med sin stora fontän föreställande fem världsdelar. Snart rosablommande körsbärsträd. Spårvagnar och en doft av hav.

Glädjevågens bakvatten är trötthet. Jag tillåter mig själv att vila lite. Spara lite av den starka envisa kraften. På mitt bord en liten cigarrillask. Fylld av den blå choklad stammisägaren vet. Att den här randiga mammans pojke. Alltid tyckt om.

Det här tillståndet öppnar många dörrar. För den som vågar möta.


Kommentarer
Postat av: Maria

Vad fint du skriver. Jag fascineras över att du kan se allt med sådan klarhet mitt i allt elände. Jag tänker att du är väldigt begåvad.
Det krävs mycket mod.
/MARIA

2013-02-28 @ 11:52:03
Postat av: A-K

Fint ställe det där, en plats att hämta kraft. I all sin enkelhet. Tycker också om att vara där. Och så fint att man vågar möta och se en mamma som behöver det. Tänker på dig. Och bara så du vet så är min känsla lika stark som från början-att det kommer gå bra, han kommer fixa det, trots hopplösa odds. För det måste bara gå! Varm kram, till dig, familjen och bästa stadsdelen :)

2013-02-28 @ 11:56:04
Postat av: Sofia

Hade gärna varit där o druckit en god kopp kaffe med dig! Varm kram

2013-02-28 @ 17:54:56
Postat av: Elinor

Jag hoppas solen lyser på dig idag. Samla kraft!
Det skall bli roligt att träffas i nästa vecka. Stor kram till dig och din fina familj
/Elinor

2013-03-01 @ 12:36:52
Postat av: Katrin

Fint att du vågade berätta, det är ett bra ställe att vila på. Kramar

2013-03-01 @ 22:00:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0