Vid fjällgränsen

Jag har riktigt kul, låtsas att vi är i fjällen. Ute snöar det allt tätare. Vi går inne i långkalsonger. Eldar ljus. Äter apelsiner. Spelar yatzy. Glada lediga pojkar rycker blixtsnabbt till sig tärningar efter varje kast. Ger och tar bonuspluppar efter eget tycke. Ingen äter riktig mat. För jag låter pojkarna äta precis det dom vill. Det får man när man är i fjällen. Och det är så skönt. Pappan skrattar. Gott. Åt den här mamman. Som låtsas vinterlov. Fast vi är avlägsnare än någonsin. Skidåkning egentligen lika osannolikt som att... Som att medicinera skulle visa sig fungera.

Det dunsar till i hallen. Vintern i jämtlandsfjällen i västkuststaden. Avbryts. Pappan börjar läsa i den mycket tjocka sjukhusjournal. Som vi beställt och som kastats in. Där på hallgolvet. Men jag vill verkligen inte åka härifrån. Vill inte läsa det där långsmala ordet som betyder vård i slutet. Kanske om jag tar ännu en apelsin... lite mer yatzy. Eldar i den öppna? Försöka hålla kvar känslan. Lugnet i nysnön. Och storheten i en kanske stjärnklar kväll. När det i morgon väntas bli ännu kallare. Klarare. Här i fjällen.


Kommentarer
Postat av: Suzanne

Det låter som att ni har det bra i vintervädret.
Du gör det så himla bra: Man måste tillåta sig att låtsas ibland, inte enbart för barnens skull utan för sin egen också. Det blir så mycket roligare då !
Håller fortfarande tummarna för många fler goda dagar med glittriga ögon och glada pojkar som kan leka och busa med varann hemma.

2013-01-15 @ 14:40:26
Postat av: Lena

Kram från fjället bredvid :-)

2013-01-15 @ 14:58:01
URL: http://levamedsorg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0