Jag älskar dig mamma

Artonde juni. Ännu en årsdag. Jag minns en väninna vid fotänden. Hon bad högt. Jag minns mormors tacksamma ögon och snabba steg runt sängen. När jag sa att hon skulle byta sida med mig, komma och hålla mammas hand i sin. Äldre mammahand.

Tidigare den dagen hade jag viskat. Jag älskar dig mamma. Och jag kände att hennes hand rörde sig i min. Jag vill gärna tro att hon hörde mig, trots att hon låg i koma.

Dagen hon dog. Och den enda gång orden kom fram högt. Det svåraste var att jag visste. Att om hon hörde så skulle hon också förstå. Att jag tillsist förstått. Att hon faktiskt skulle dö. Trots att hon var stark. Aldrig gett upp. Stolt kämpat. Aldrig gömt sig. Peruken liksom protesen oanvända nederst i badrumsskåpet. Hon ville inte dö. Ville inte lämna. Mig. Oss. Livet. Hon hade hoppats att vi hade sommaren för alla berättelser hon ville dela. Men. Ett sista andetag i sjukhussängen. Sedan tystnad.

Femton år. Mormor Maria som finns bland stjärnorna. Jag skulle vilja hälsa att ditt äldsta barnbarn kommer lära dig säga många kärleksfulla ord. Men det vet du nog redan. Liksom att jag fortfarande älskar dig.


Kommentarer
Postat av: Sofia

Varm KRAM ❤

2013-06-18 @ 13:45:33
Postat av: Katarina i Öije

Här en stor, lång omtänksamhetsfylld kram till dig, Katarina, som jag tänker SÅ mycket på! 🌺

2013-06-18 @ 18:09:21
Postat av: B

Så mycket känslor....KRAM

2013-06-18 @ 22:17:29
Postat av: m

Kram finaste Katten!

2013-06-18 @ 22:52:20
Postat av: Ylva

Mamma...en saknad som aldrig tar slut och en kärlek som inte vet av några gränser. Små tecken som visar att de finns med oss varje dag. Kramar i massor, Ylva

2013-06-19 @ 19:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0