Jag är inte död

Drömmen tydlig. Jag färdas med några oklara på en ranglig roddbåt efter ett skeppsbrott. Vattnet är svart kring ön, befolkad av otäcka vrålande döda människor, som vi styr mot. Jag förstår att dom är farliga. Vill äta upp oss. Och att alla dessa arga vålnader befinner sig i olika stadium av död. Endast genom att äta på oss kan de må bättre, nå frid. Ön är full av dessa förvisade skrikande själar. Liksom vattnet närmast stranden.

Lite längre fram i drömmen förstår jag att vi i båten också är döda. Men bara lite. Så vi bestämmer oss för att lämna den rangliga båten som snart ska sjunka. Vi simmar mot land, försiktigt för att inte bli uppätna av de döda. I slutet av drömmen vet jag att det finns en möjlighet att vinna tillbaka Livet. Mitt halvdöda jag måste kyssa en helt levande. Och så måste jag få ordning på alla kläder som tynger ner klädhängaren i hallen. Jag måste välja bort några trasiga klädgaljar som saknar krok. Hänga snedhängda jackor raka. Låta oanvända jackor plockas undan. För annars orkar inte klädhängaren hålla upp alla galjar.

-Jag är varken sjuk eller deprimerad. Jag är trött. Men stark. Och långt ifrån död. Idag väntar sommarvärme och hattparad för två små. Samtidigt som jag nog ska gå en sväng till mitt kaffeställe. Själv.


Kommentarer
Postat av: Ylva K

Du är starkare än urberget! Många kramar Ylva

2013-05-16 @ 07:58:43
Postat av: Therese

Håller med Ylva, du är fantastisk! KRAM

2013-05-16 @ 09:20:18
Postat av: Anonym

Också jag som bloggläser är full av beundran.

2013-05-16 @ 10:31:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0