Äppelträd

Sjukhusentrén luktar trångt och brunt. Vi går förbi sällanbesökarna, de som fortfarande uppskattar det stora träskeppet.

Duggregn och i köket en pappa som är ledsen och trött. Han rör sig långsamt. Jag känner igen hur en lång sjukhusnatt sätter sig i kroppen. Jag har inte sovit här på fem månader. I hans ögon är vi nya, okända. Kanske tänker han att vi är leukemiföräldrar i slutfas. Håret som växer. Kortisonrunda kinder. I mina ögon stannar vi kvar här för alltid. Ser familjer komma och gå. De allra flesta hem.

Att vänta på svar gör att tiden kröker sig. Och mitt i vår väntan på narkosteam med en ledsen hårt plastinvirad nålsticksbedövad sexåring. Mitt i Kalle Långkalsong, Styrman Karlsson på mobilen och Pippi på paddan. Mitt i det kommer orden om att pojken långt norrut. Att han sover på sin säng nu. Att ännu ett barn lämnat sin familj och sin blåa stol. Den där blå tomma i klassrummet.

Men det här är ingen reklamfilm. Det är på riktigt. Och vi ska snart ta vår säng. Trixa ut den genom dörren i 4-rummet på dagvården. Ta stora hissen ner till våning ett. Passera det allmänna väntrummet utanför röntgen. Se föräldrar till barn med armar och ben i bandage ofrivilligt rycka till när vi går förbi. Skalliga barn ger lätt den reaktionen. Röntgensköterskor har ofta randiga strumpor i sina träskor. Vi har sett så många randiga. Dom har sett så många skalliga. Pojken i norr...

  Och där bryts min sorg av en bekant röst jag först inte får till sin plats. Men det gör min glugglade. Sjukhusclownerna! Barnsjukhusplanetens äppelträd. Kanske finns en del av alla sjuka barn som tvingats vidare, somnat bort. Kanske finns en del av alla dem. Där uppe bland de gröna trädkronorna. Blir en del av luften vi fortfarande andas.

Nu är det dags för oss att gå mot röntgen. Jag försöker se framför mig snällt prasslande Äppelträd. 


Kommentarer
Postat av: Mia

Ni finns i mina tankar ... hoppas att röntgen visar det vi alla vill se ... KRAM

2013-09-10 @ 12:35:37
Postat av: Katrin

Många kramar i den här långa dagens väntan. Kram kram kram

2013-09-10 @ 15:18:34
Postat av: Lena

All styrka, omtanke och värme som går vill jag ge skicka till er. Denna väntan är så obeskrivligt svår. Trots att jag inte behöver vänta på besked mer känner jag av den inom mig. Mental tortyr är vad det är. Mina tummar hålls så hårt som det går. Många, många kramar!

2013-09-10 @ 21:12:08
URL: http://levamedsorg.blogspot.com
Postat av: Malin Eriksson

All min styrka till Er ❤

2013-09-10 @ 22:21:36
Postat av: B

Tänker att jag skulle vilja vara med er å åtminstone försöka skingra era tankar från den svåra väntan en liten sekund....skänker istället massor med varma cyber-kramar och hoppas på bra besked 💗

2013-09-10 @ 22:31:02
Postat av: Sofia

Tänker på er massor o håller alla tummar för det besked som ni önskar er!
Varmkram

2013-09-11 @ 18:39:29
Postat av: Agi

Åh, vilken outhärdlig väntan. Du har en inre styrka som är beundransvärd även om du säkert skulle föredra att aldrig behöva lita till den. Hoppas och sänder goda tankar.

2013-09-11 @ 20:45:52
Postat av: Anonym

Gaah, vad du skriver bra!

2013-10-01 @ 22:07:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0