Lokalisering

Däckningsdroppet startat i måndags är utfasat och stängt. Han mår lite bättre när han vaknar. Ett leende skymtar liksom ord. De ständigt pågående kamperna har börjat foga sig under medicinerna. Dag elva kan gry med ett försiktigt hopp om permission.

 

Eller på neurologspråk: den stora präriebranden är släckt, nu brinner det bara i ett hus.

 


Krampkrig

Sju sjukhusnätter ska bli fler. Kramperna är snällare men inte färre.

 

Ett övervakat knarkdropp ska långsamt ticka in i blodet i 24 timmar. Knocka honom. Och förhoppningsvis klubba ner kramperna. Jag vet inte hur Plan B kan se ut men jag är ganska säker på att vi inte kommer att tycka om den.

 

Det här börjar kännas som en sommar att dra ett sträck över.

 


Sommarjobb

Det skulle blivit sommarlov idag. Lediga dagar med sånt som gör gott. Jag går ensam vägen ner mot skolan för att hämta kläder. Som om han var försvunnen för alltid smyger jag in för att slippa möten. Sedan vidare mot ny sjukhusdag. Sommarjobbet.

 

-Man får anpassa sina förväntningar, svarade sjuksköterskan mina gårdagsord om att vi sett en glimt av något från länge sedan. Någon vi trodde oss förlorat för alltid. Leendet och orden vi sörjt under vintern. Plötsligt där i en tunn glittrande strimma. Här med oss! Sedan trött och tillbaka in i dimman.

 

Dubbla epilepsimediciner utöver den mer akuta, kramplösande. Den som gör att han sover många timmar efteråt. Morgonronden nämner ordet permission och jag landar i obalans. Känner mig otrygg. Sedan drar nya kramper och ökade krampbrytande doser igång och jag ångrar min oglädje. Backar och stannar kvar där vi är.

 

Att passa in sina förväntningar.

 


Nya skåp

Lite mer än ett dygn på sjukhus. Har vi någonsin varit hemma? Tiden slutar gälla oss, som alltid här.

 

Den nya sjukhusavdelningen har andra regler och utrymmen än vi är vana vid. Jag saknar Barncancervåningarna. Mysigare än den Medicinska med neurologinriktning. Hur nu det kan vara möjligt. 

 

Kramperna fortsätter. Vi kommer att bli kvar här ett tag. Kanske riktigt länge. Jag skissar på en bild i mitt huvud som kanske kan bli en del av en ny strategi. Den har fortfarande inte något innehåll men det kommer.

 


RSS 2.0