Sommarjobb

Det skulle blivit sommarlov idag. Lediga dagar med sånt som gör gott. Jag går ensam vägen ner mot skolan för att hämta kläder. Som om han var försvunnen för alltid smyger jag in för att slippa möten. Sedan vidare mot ny sjukhusdag. Sommarjobbet.

 

-Man får anpassa sina förväntningar, svarade sjuksköterskan mina gårdagsord om att vi sett en glimt av något från länge sedan. Någon vi trodde oss förlorat för alltid. Leendet och orden vi sörjt under vintern. Plötsligt där i en tunn glittrande strimma. Här med oss! Sedan trött och tillbaka in i dimman.

 

Dubbla epilepsimediciner utöver den mer akuta, kramplösande. Den som gör att han sover många timmar efteråt. Morgonronden nämner ordet permission och jag landar i obalans. Känner mig otrygg. Sedan drar nya kramper och ökade krampbrytande doser igång och jag ångrar min oglädje. Backar och stannar kvar där vi är.

 

Att passa in sina förväntningar.

 


Kommentarer
Postat av: Märy

Idag åker vi på sommarlov men har er väldigt nära i hjärtat. Hoppas innerligt att de får ordning på kramper och mediciner så att ni får tillbaks strimman av gamla Nils. Alla jordens kramar!

2014-07-04 @ 11:00:04
Postat av: Camilla

Fina Katarina!
Nyss susade jag förbi i ett tåg mot Stockholm. Blickade in mot sjukhuset och föreställde mig er där. Instängda i ännu ett sjukhusrum. Med sommaren utanför. Jag önskar att jag kunde lägga dig i min ficka och ta dig med på Yogaretreat. Och så förundras och imponeras jag över det här med att ladda om. Att vi människor tycks ha ett outtömlig kraft inom oss. För när vi måste så finns det inga val. Jag önskar bara att det vore lite mer rättvist. Att ni skulle få vila lite mer.
Varm kram Camilla

2014-07-04 @ 12:39:07
URL: http://livetefterlinnea.blogger.se
Postat av: Karin T

Oj, va ni får kämpa! Kan tänka mig att det är många känslor i spel. Önskar av varje millimeter av min kropp, att ni ska får ro ,känna glädje och trygghet . Vi känner inte varandra så väl, men om det finns nått vi kan göra för er och bara skingra tankarna en stund, finns vi här.
Storkram/ Karin Tarland

2014-07-04 @ 18:28:01
Postat av: A-K

Stor kram och en massa styrka. Önskar jag kunde ta lite av din/er börda! <3

2014-07-04 @ 23:25:40
Postat av: Katarina i Öije

Kära, kära jag tänker på er och skickar styrka och hopp
🌺

2014-07-06 @ 08:00:00
Postat av: Katarina i Öije

Kära, kära jag tänker på er och skickar styrka och hopp
🌺

2014-07-06 @ 08:00:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0