Konturerna av en framtid

I morgon vardagsmorgon efter veckor av vandring i verkligheten där barncancer, oro och komplikationer suddar ut gränserna. Kväver utrymmet.
 
Trots stor trötthet har vår grönbrunögde tagit sig igenom en ny hjärnskadeutredning. Vidden av behandlingen och staplar som inte är åldersadekvata. Krävande testveckor avrundade med en utskrivningskonferens där en ovanlig rektor på en helt vanlig skola utan pengar. Tydligt säger sitt. Ordnar de utökade resurser som krävs trots att alla vet att det aldrig kommer bli tal om vanlig skolgång för just den här skatten. 
 
Och runt utredningsveckorna tråcklar sig beskedet om utglesning av röntgen. Ett halvt år och en ocean innan nästa. Hjärnskadorna tillfälligt större än rädslan för liten vit. 
 
Med oss från utskrivningen får vi en ettårsplan. Det förtjänar att firas. Inte för att faran eller utmaningarna är över. Utan helt enkelt för att vi gått från att leva en timme i taget. Till att nu känna konturerna av ett år. 
 
Fira för att det fortfarande går. Alla som förlorat vet hur sant det är.
 

Kommentarer
Postat av: Agi

Å, jag andas ut med er. Ett positivt besked trots allt. Inser att det svåra inte är över, men ni har fått mer hopp. Heders åt rektorn.

2014-05-19 @ 10:15:20
Postat av: Elin

Säger som föregående talare: heder åt rektorn! Och skönt att ni kan pusta ut, åtminstone för stunden. Skulle gärna träffa er snart! Kram

2014-05-19 @ 11:52:44
Postat av: Anonym

Ni är värda att firas!
Kram Stigsjö Kristin

2014-05-19 @ 19:56:30
Postat av: B

Glada nyheter från flera håll....förstås svårt ändå och annorlunda med en mer långsiktig planering.
Kraft å kramar till er <3

2014-05-19 @ 22:33:22
Postat av: Jeanette

Vad underbart med människor som gör sitt yttersta och ändå gör lite till.... Hoppas att Nils kommer få en bra skolmiljö när han snart ska börja i första klass. Katarina och Elin, våra barn växer och förskoleklassåret börjar lida mot sitt slut.

2014-05-20 @ 16:13:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0