I tysthet genom tid

Läka där det går. Låta saker finna sin egen plats. Utan att forceras av ord. Kartan som justeras hela tiden. Om än så långsamt att det inte märks annat än genom perspektiv. Läka i tystnad. Genom tid.

 

Vi ser dem fladdra förbi, tillsynes utan mönster, aktivitetsvågorna i hjärnan som inte längre ger regelrätta kramper. Snarare klipp. Efter månader av tung medicinering börjar skolan se förändring. Fortfarande bara jobbigt med bokstäver men han är gladare. Och han börjar söka kontakt med några andra barn.

 

Jag svarar en journalist från DN som utreder vårdbesparingarnas konsekvenser. I vårt fall den felaktiga operationen. Kirurgen som aldrig läste. Bara såg ett skalligt huvud, antog och började... Sedan går jag tillbaka till vårt hemmakök och vilar i glädjen över att det är Helg. Så som den känns när en hel arbetsvecka är gjord. Utan avbrott från livshotande detaljer. Inga hastigt framtvingade samtal in till bonk. Så som alltid tidigare fredag kvart över fyra, följt av halverad familj.

 

Jag är tacksam över att få vara i vardag.

 

Idag tänder jag fem ljus för fem barn.

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag är tacksam över att ni får uppleva vardag! Kram Kristin (9D)

2014-11-02 @ 09:08:28
Postat av: Sofia

Kram ❤️

2014-11-03 @ 23:06:45
Postat av: Ylva K

Åh vad jag saknat dina ord! Och vad jag är glad över att livet verkar lugnare än på länge. Önskar er många många magiska vardagar. Kram Ylva

2014-11-05 @ 22:10:52
Postat av: Anonym

Åh så glad över att läsa detta. Må ni få många fina vardagar framöver ❤️

2014-11-10 @ 23:19:07
Postat av: Ina

Jag har varit inne och läst här så många gånger efter att Anders berättade om hur ni har det. Blir så glad när jag läser att det går framåt, men tårarna forsar när det går tillbaka. Vill inte att du ska behöva genomlida detta, du som var som en bonussyster när jag skulle bli vuxen. Nu vill jag bara hålla om dig och ge dig kraft för att orka. Ni är fantastiska hela familjen som tar er igenom detta tillsammans och med ditt underbara språk delar du med dig. Finns det något jag någonsin kan göra för dig så finns jag här.
Massor av kramar från Ina.

2014-11-24 @ 08:16:10
Postat av: Jeanette

Hej Katarina!

Var såå länge sedan man kunde läsa något på bloggen men tankarna på Er finns där ofta. Sänder en massa snö till Götet ifrån Hundfjället och hoppas att julen blir bra för Er alla.
Många kramar från vår familj

2014-12-15 @ 15:44:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0